Heavy Lift Specialist
Aug 092016
 

Photo: The Heavy Lift Specialist©

Crowds of people turned out to watch as the world’s largest vessel, Allseas’ “Pioneering Spirit”, departed Rotterdam Saturday morning 6 August 2016.

Allseas’ record-breaking single-lift installation/decommissioning and pipelay vessel has been moored in Rotterdam’s Alexiahaven since January 2015 for installation, commissioning and testing of the topsides lift system.

Pioneering Spirit Rotterdam15

Photo: The Heavy Lift Specialist©

“Pioneering Spirit” will now head to the Southern North Sea to perform offshore trials throughout August, which will include a series of test platform topsides installation and removal exercises under varying weather conditions.

After the successful completion of offshore trials, “Pioneering Spirit” is expected to sail north to the Yme field, offshore Norway, to remove the 13,500 t Yme mobile offshore production unit (MOPU) for Repsol.

Following removal of the Yme platform, “Pioneering Spirit” will return to Rotterdam where the remaining four topsides lifting beams will be installed for the Shell Brent Delta topsides removal, scheduled for the summer of 2017.  SOURCE: Allseas

Photos above: Allseas©

Watch the video and pictures below:

Photo: The Heavy Lift Specialist©

Photos above: The Heavy Lift Specialist©

De Pioneering Spirit vertrekt – Luchtopnamen Dick Sellenraad

Gepubliceerd op 6 aug. 2016

rtvrijnmond

Een van de grootste schepen ter wereld is zaterdagochtend onder grote belangstelling vertrokken uit de Rotterdamse Prinses Alexiahaven.

Een boot met honderden toeschouwers vergezelde de bijna 400 meter lange Pioneering Spirit. Het enorme vaartuig van Allseas is bedoeld om boorplatformen te ontmantelen, maar deed ook dienst als trekpleister voor toeristen en dagjesmensen. Ruim 70.000 mensen maakten de afgelopen anderhalf jaar een rondvaart langs het schip.

Uitverkocht

De belangstelling voor het vertrek van de Pioneering Spirit overviel zelfs FutureLand, het informatiecentrum van de Tweede Maasvlakte.

Dat had een boot geregeld om tweehonderd toeschouwers te vervoeren, maar al na een etmaal waren alle kaartjes uitverkocht. Om niemand teleur te hoeven stellen, regelde het Havenbedrijf een grotere boot. Daardoor konden nog eens driehonderd mensen extra de Pioneering Spirit zaterdag rond 5.30 uur uitzwaaien.

De eerste klus van het megaschip is op de Noordzee. De Pioneering Spirit is volgens Allseas het enige vaartuig dat in één keer een compleet offshoreplatform van zijn onderstel kan tillen en vervoeren. Tot dusver moesten boorplatformen steeds stukje voor stukje worden afgebroken.

The m.v. “Pioneering Spirit”

Gepubliceerd op 6 aug. 2016   SchepenLive – ShipLive

The m.v. “PIONEERING SPIRIT” departing from Rotterdam on August 6th, 2016

Allseas Group S.A. is a world-leading contractor in offshore pipeline installation, heavy lift and subsea construction.

The company employs over 3000 people worldwide and operates a versatile fleet of specialised heavy-lift, pipelay and support vessels, designed and developed in-house. Allseas has executed more than 250 projects and installed approximately 20,000 km of subsea pipeline. More information about Allseas is available at www.allseas.com

KNRM zwaait Pioneering Spirit uit

Gepubliceerd op 7 aug. 2016

Video van Jan Ouwendijk aan boord van de Jeanine Parqui tijdens uitzwaaien Pioneering Spirit.

https://youtu.be/_ZJs0dEeGYI
Gepubliceerd op 6 aug. 2016

Het recordschip Pioneering Spirit vertrok zaterdag om 5.15 uur uit Rotterdam. Rondvaartboot James Cook van de SPIDO deed
‘s werelds grootste werkschip uitgeleide.
Het 382 meter lange en 124 meter brede schip lag anderhalf jaar bij de Maasvlakte om afgebouwd te worden. Maandag j.l. maakte eigenaar Allseas bekend dat het schip de eerste tests doorstaan had en klaar was voor het eerste karwei: het ontmantelen van een olieplatform bij Noorwegen.
Met deze afmetingen is het schip even groot als twee supertankers en in oppervlakte gelijk aan acht voetbalvelden. Al in 1987 werd het concept voor het schip gepresenteerd. Het plan was toen om twee supertankers aan elkaar te koppelen en het nieuwe vaartuig te gaan inzetten voor ontmanteling van grote offshore platformen. De markt voor een rendabele inzet bleek destijds echter nog te klein.

Op 24 oktober 2008 maakte Allseas bekend dat de bouw vertraging opliep als gevolg van de kredietcrisis. In juni 2010 plaatste Allseas de bouworder bij Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering in Zuid-Korea. Het ging om een bedrag van 454,5 miljoen op een totaal van 1,3 miljard euro.

De Pioneering Spirit kan grote platformen van zo’n 48.000 ton in één keer van hun sokkel lichten en vervoeren, in plaats van in kleinere delen zoals nu gebruikelijk is. Het vaartuig kan ook pijplijnen met diameters van 6 tot 68 inch voor olie- en gastransport leggen op een diepte tot 3500 m met een snelheid van ruim zeven kilometer per dag.

Het schip werd in 2014 van de werf in Korea naar Rotterdam gevaren om daar afgebouwd te worden. Op 8 januari 2015 kwam het aan in de Alexiahaven op de Tweede Maasvlakte en ging daar voor anker. In verband met de diepgang van het schip werd in de haven extra gebaggerd. Op de ligplaats werden de 65 meter lange balken van het hefsysteem geïnstalleerd, die per schip uit Italië werden aangevoerd.

Op 6 augustus 2016 voer het schip voor het eerst uit voor tests op de Noordzee. Het schip had al een jaar eerder gereed moeten zijn, maar door vertraging werd de oplevering uitgesteld. Het lag anderhalf jaar in de Rotterdamse haven en zo’n 70.000 mensen maakten een speciale vaart rondom het schip.